рус en

Вишивка ікон. Семистрільна ікона Божої Матері вишита бісером

  1. Вишита бісером Семистрільна ікона Божої Матері
  2. Вам потрібна схема вишивки цієї ікони?
  3. Як вишити ікону
  4. Божа Матір Семистрільна - історія набуття та прославлення ікони
  5. Іконографія образу Матері Божої Семистрільна

З євангельської оповіді відомо, що на сороковий день після Різдва Святі Батьки принесли Сина свого в храм. Біля входу зустрів їх старець Симеон. Цьому праведному людині було передвіщено, що він не помре, поки не побачить Спасителя Світу.

Коли зустріч відбулася, Симеон промовив: Це лежить Той, Хто належало прийти на падіння і повстання багатьох в Ізраїлі. І, звернувшись до Божої Матері, прорік: Самою ж Тобі зброю душу пройде.

Вишита бісером Семистрільна ікона Божої Матері

З євангельської оповіді відомо, що на сороковий день після Різдва Святі Батьки принесли Сина свого в храм

Матеріали, використані при вишивці ікони Божа Матір Семистрільна: тканина - парча, лики написані маслом на тонкому полотні, бісер, трунцал, перламутр, котяче око, бурштин, гранати, цитрин, сердолік, перли, топази в оправі з білого золота.

Вам потрібна схема вишивки цієї ікони?

Майстер - клас: Як вишити унікальну ікону

БЕЗКОШТОВНО

Як вишити ікону

Як вишити ікону

якщо:

Ніколи не вишивали. Дуже хочете попробововать, але боїтеся у Вас нічого не вийде.

"Перекопали" весь інтернет, але не знайшли схему вишивки потрібної ікони.

Заповнили вишивкою вже багато одноманітних і нудних схем, а душі хочеться чогось творчого.

Хочете вишити по справжньому красивий і унікальний образ, який буде існувати в єдиному екземплярі.

тоді:

Заходьте на наш майстер - клас з вишивки ікон ..

Якщо ж потрібна готова ікона - можете замовити і ми вишьем її для Вас

Або вибирайте з уже вишитих образів

Божа Матір Семистрільна - історія набуття та прославлення ікони

Один селянин був він майже калікою і вже не сподівався надії про зцілення. Одного разу уві сні з'явилася йому Цариця Небесна. Вирушай, - мовить, - в храм Іоанна Богослова. Там образ Мій на дзвіниці відшукай. Від нього зцілишся. Селянин так і вчинив і, переказавши сон церковним службовцям, просив пустити його на храмову дзвіницю, де Божа Матір Семистрільна дарує йому зцілення.

Однак ті, не повіривши, відмовили нещасному. Зневірившись, відправився селянин додому. Але в найближчу неділю знову попросив відвезти його в храм. Прохання його були наполегливіше, і служка на дзвіниці впустив хворого пошукати заповітний образ. На повороті сходів якась сила невидима змусила селянина підняти дошку з прольоту.

Зі зворотного її боку всі присутні побачили образ Божої Матері, саме той, який з'явився селянинові уві сні. Образ Божої Матері очистили від сміття, що накопичилося на ній за багато десятиліть, і відразу ж відправили молебень. Тут же відбулося чудо. Селянин був вилікуваний, як і обіцяла Пречиста уві сні.

Поміщена була Семистрільна ікона Божої Матері в Іоанно-Богословської церкви неподалік від Вологди і перебувала там поряд з іншими іконами, що не виявляючи, як здавалося парафіянам, явних чудес. У 1830 році на Русі лютувала холера. Єдине було від неї порятунок у російського народу - обходити міста свої зі святими образами.

Вологодци обійшли хресним ходом місто по периметру, несучи попереду Семистрільна і семиградські. У ті ж години багато безнадійно хворі одужали, а вже через кілька днів епідемія і зовсім відступила. З тих пір у всяких бідах поспішали віруючі до Семистрільна Богородиці, отримуючи зцілення і полегшення в життєвих негараздах.

Іконографія образу Матері Божої Семистрільна

Ікона Семистрільна Божої Матері має особливу іконографію. В основу її, а також Страсного і образу "Пом'якшення злих сердець" лягло Симеоново проречена. Число сім обрано не випадково. В богословській символіці воно означає повноту доконаного. В даному випадку - безмежну повноту душевного болю Пречистої Божої Матері.

Страждання Її під час мук Христа поглиблювалися ще більш тим, що лише Вона і улюблений Христов учень Іоанна Богослов бачили явно те, що в цей час відбувалося "в дусі", тобто таємно, приховано від інших. Вона бачила, як все скупчення демонів роздирали Сина Її за гріхи людей від початку до кінця віку.

Від полчищ зла, котрі рвонули усією силою своєї на Спасителя, темно стало довкола. Від таких нестерпних тілесних страждань Сина і її душевних мук, Пречиста втратила свідомість, а у Іоанна Богослова на короткий час збожеволів розум. З того дня Пресвята Богородиця Семистрільна і Святий Іоанн Богослов стали духовними сокрестнікамі.

Саме їм двом, за їх невимовні душевні муки, дарована Богом особлива благодать читати людські серця. Стріли означають також сім головних людських пристрастей, віддаючись яким люди продовжують пронизувати Пречисте серце Богородиці.

Але є суттєва відмінність трьох ідентичних за змістом ікон. Богоматір Семистрільна зображена без Предвічного Немовляти. Сім стріл спрямовані в Її серце - чотири з правого і три з лівого боку.

Протягом Страсного біля ніг Пречистої лежить Немовля. Однією рукою Вона підтримує Сина, а інший прикриває серце від стріл. на іконі Пом'якшення злих сердець Богородиця без Немовляти. На двох останніх серце Богоматері пронизують сім мечів - по три з обох сторін і один знизу.

Вам потрібна схема вишивки цієї ікони?